Menü

Kővágó Jenő

Az egyesületben betöltött tisztség:
Elnök

Telefon:

kovagojeno@gmail.com

A kutya gyerekkorom óta hozzátartozik az életemhez. Szüleim házánál mindig élt velünk egy vagy két házőrző. Akkor számomra Bogáncs, Basa, Kántor, Fehér Agyar testesítették meg az ideális kutyát. Az első kiképzett kutyával 1974-ben a Néphadseregben hozott össze a sors. Ő egy Vanek névre hallgató gyönyörű dobermann volt. A vele eltöltött két szép év kijelölte számomra az utat a munkakutyák világához. Az első fajta tiszta kutyám mégis egy rajzos német juhász szuka volt. Őt 1987-ben vásároltam. Időközben 1989-ben kiképző és segédvizsgát tettem a hazai kutyázás vidéki fellegvárában Baján, Sörös Pista bácsi és Hans Kittenberger által szervezett tanfolyamon. Jelentős változást hozott az életemben a 2003-as év. Ekkor vásároltam meg Kaspert egy ordas nj. kant. Vele IPO-3 szintig jutottunk. Ő volt az első IPO3-as vizsgás dombóvári kutya, akit helyben készítettünk fel. Természetesen ez nem ment egyedül! A mai napig hálás szívvel gondolok segítőimre! Majd 2007-ben vásároltam meg Enzot. Ő is ordas német juhászkutya. Vele is sikerült IPO-3- ig eljutni. Sajnos a kutyák hamarabb öregszenek mint az emberek… Ezért 2014 tavaszán került hozzám Pyro. Jelenleg vele formáljuk kölcsönösen egymás jellemét.

Amit az évek során megtanultam:

Szükséged van egy jó csapatra, a kutyád iránti szeretetre, sok-sok türelemre és kitartásra. Végül, de nem utolsó sorban egy megértő családra, aki elfogadja ezt az életformát! Köszönet érte a sajátomnak!